Agenda

Archeologiedagen

Op 15 en 16 oktober 2017 worden ook in Almere weer de Archeologiedagen georganiseerd. Almere is ouder dan je denkt! Duizenden jaren geleden leefden hier al mensen. Tijdens de Archeologiedagen Almere kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van deze plek. Ontdek alles over de prehistorie, scheepswrakken en nog veel meer. De diverse activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wil je meerdere locaties in Almere bezoeken, rij dan mee met de Hop-on hop-off bus van Stad & Natuur. 

Wilde Weetjes

Wilde Weetjes sluit ook aan bij dit thema. De Jager vertelt over de Romeinen in Flevoland, over de schepen en vondsten uit het Kotterbos. Hij leest voor uit het boek ‘De bende van Flevum’ en hij neemt Romeinse dakpannen mee. Na een college is er een workshop Romeinse kruiden gegeven door Martine van Empel. De kinderen maken een Romeins drankje, een Romeins hapje en doen een geurenquiz.  

Deze gezinsactiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen moeten begeleid worden door eigen ouders, ouders moeten ook een kaartje reserveren. De kosten voor de Wilde Weetjes: €3,00 bij online reserveren via www.stadennatuur.nl, €4,00 ter plekke per persoon. 

Datum
zondag 15 oktober 2017 – maandag 16 oktober 2017