Skip to content

Regenboogbuurt

Regenboogbuurt

De Regenboogbuurt is een bijzondere buurt, gekenmerkt door kleur. Kleuren sieren de huizen en vormen zo een belangrijk onderdeel van de woningen en openbare ruimte. Bewoners en gemeente hechten waarde aan dit straatbeeld. Naast de zichtbare kleuren van de huizen hebben ook de straten bijzondere namen, zoals de Vermiljoenstraat, Violetstraat, Topaaspad, Opaalhof en Siennastraat.

Vanaf de A6 zijn drie beroemde Rode Donders van de Regenboogbuurt  te zien. Als inspiratiebron voor De Rode Donders zijn graansilo's gebruikt, omdat deze vroeger de polder typeerden. De Rode Donders zijn een knipoog naar deze tijd.

Regenboogbuurt

Default:Regenboogbuurt

Regenboogbuurt Kleurendatabase

De Regenboogbuurt Kleurendatabase is bedoeld om u inzicht te geven in de toegepaste kleuren in de Regenboogbuurt. Op bovenstaande kaart kunt u elke woning uit de Regenboogbuurt selecteren, waarna in een apart venster de kleurinformatie te vinden is. In deze startversie zijn alleen de grote kleurvlakken van de woningen opgenomen. De achterliggende database is zo opgebouwd dat volgende versies kunnen worden uitgebreid met kleuren van overige gebouwonderdelen. Ook zal er in de toekomst een beschrijving aan een project worden gekoppeld. De meest uitgebreide kleuren staan in de Database kleurenstaat Augustus 2018.

Heeft u aanvullende informatie voor de Regenboogbuurt Kleurendatabase?

Dan ontvangen wij deze graag! U kunt uw informatie via een e-mail naar de gemeente sturen. Ook als u foutieve informatie in de Kleurendatabase vindt kunt u ons mailen. Wilt u in beide gevallen vermelden waar u de informatie heeft gevonden (projectnaam + straat). 

 

Disclaimer
De gemeente Almere doet er alles aan om fouten in de Regenboogbuurt Kleurendatabase te voorkomen. Desondanks kunnen aan de gegevens uit de Regenboogbuurt Kleurendatabase geen rechten worden ontleend. Kaartversie 0.1 januari 2017.

Concept Welstandsnota 2018

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het concept van de Welstandsnota 2018 is voorbereid. Op woensdag 10 januari is een inloopavond gehouden over de Welstandsnota 2018. Geïnteresseerden konden tijdens deze bijeenkomst informatie ophalen over het concept. Wilt u ook meer informatie over de Welstandsnota, bijvoorbeeld over het termijn van ter inzagelegging of het indienen van zienswijze? Lees dan hier verder. 

Veel gestelde vragen Regenboogbuurt

Er worden regelmatig vragen gesteld over de voortgang van de uitvoering van de Motie “Laat de Regenboogbuurt niet van kleur verschieten”. Klik hier voor de veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.