Bouwen in het centrum

Bouwen in het centrum

Op deze website vindt u informatie over de bouw van de verschillende blokken. Op de plattegrond ziet u welke projecten in ontwikkeling of in uitvoering zijn. Naast informatie treft u ook impressiebeelden aan. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente en meld dat het gaat over Bouwprojecten Centrum Almere Buiten.

Huurappartementen De Molenwiek

De huurappartementen in De Molenwiek komen aan de Staalstraat, op de plek van het voormalige gezondheidscentrum. Het voormalige gezondheidscentrum is inmiddels ondergebracht in De Bouwmeester aan de M.J. Granpré Molièrestraat 2.

De Molenwiek wordt een woontoren met 76 appartementen, waarvan 73 driekamerwoningen, 2 tweekamerwoningen en 1 eenkamerwoning (allen sociale huur). De bouw start eerste kwartaal 2019. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2020. Het gebouw heeft 9 bouwlagen. Het ontwerp is van Klunder Architecten. Straks zit hier ook een wijkkantoor van de Alliantie.

Meer informatie: Zie de projectpagina Molenwiek op de website van de Alliantie. Als u op de hoogte wilt blijven van dit project, kunt u een mail sturen naar molenwiekverberg dit@de-alliantie.nl t.a.v. Jolanda Niessen.

Renovatie Oslostraat

In de Oslostraat worden de buitenruimtes van 40 appartementen en de ruimtes op de begane grond (winkels en bergingen) gerenoveerd. Meer groen, groendaken en zonnepanelen.

De uitvoering is in handen van Woningcorporatie de Alliantie. De renovatie start na de vereiste onderzoeken en vergunningverlening in de loop van 2019. Het ontwerp is van Meijran Architecten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie: jniessenverberg dit@de-alliantie.nl.

Hotel Baltimoreplein

Aan het Baltimoreplein, naast het station en tussen Noordeinde en de busbaan, komt een Holiday Inn hotel met 160 kamers en 16 huurappartementen. Aan de kant van het Noordeinde komen winkels op de begane grond. Aan de kant van het plein komt horeca op de begane grond.

De opdrachtgever is Buiten-Mere Properties. Afhankelijk van de lopende vergunningsprocedure, start de bouw naar verwachting halverwege 2019. De oplevering kan dan in de tweede helft van 2020 plaatsvinden.

Het hotel krijgt verschillende bouwlagen. Het hoogste deel is zeven lagen, de overige delen bestaan uit drie en vier bouwlagen. Het ontwerp is van OZ Architecten.

Werkzaamheden aan station en omgeving

Het station krijgt een opknapbeurt. ProRail plaatst vanaf maart 2019 tot medio 2020 liften, aan het einde van de werkzaamheden worden de hellingbanen verwijderd. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van ProRail

De NS heeft de Kiosk omgebouwd tot StationsHuiskamer, een plek waar je prettig kunt afspreken of kunt wachten op de trein.

We onderzoeken hoe het stallen van fietsen bij het station kan worden verbeterd, zowel op straat als in de overdekte fietsenstalling aan het Baltimoreplein. Het gebruik van de fietsenstalling is gratis. Wel heeft u een pasje nodig om toegang te krijgen, hiervoor betaalt u 5 euro borg.

ROC van Flevoland knapt buitenruimte op

Het ROC van Flevoland gaat haar eigen buitenruimte herinrichten. De oplevering wordt in 2019 verwacht. Het ontwerp is van Zenber Architecten.

Koopappartementen ExtraVert

Aan het Rio de Janeiroplein wordt ExtraVert gebouwd, een appartementencomplex met 73 koopappartementen. Er komen twee studio’s, 49 appartementen met drie kamers, 21 appartementen met vier kamers en een appartementen met vijf kamers.

De ontwikkelaar en bouwer is Trebbe Wonen B.V. De bouw start eind 2019. Het gebouw bestaat uit een deel met vijf en een deel met elf bouwlagen. Het ontwerp is van Inbo Amsterdam. Het gebouw wordt gasloos, met zonnepanelen en een collectief bodemwarmtesysteem. Dit levert ’s zomers koeling en ’s winters verwarming.

Inschrijven voor dit project kan via de site Nieuwbouw in Almere.

Tweede kiosk op het Rio de Janeiroplein

De kiosk met Paul’s IJs op het Rio de Janeiroplein krijgt een grote broer. Eigenaar Paul Homan laat vlakbij een tweede kiosk bouwen van ongeveer 100 m2, bedoeld voor horeca. De opening staat gepland voor begin 2019.

Castrolanda/Holambra, Bolivar en Carambei

Bouwbedrijf Trebbe heeft in opdracht van GoedeStede drie woningbouwprojecten gebouwd. De Castolanda en Holambra zijn inmiddels bewoond. Bolivar is opgeleverd en de woningen zijn toegewezen. De woningen van Carambei zijn in december 2018 aangeboden via WoningNet, reageren kan niet meer. De oplevering van Carambei wordt begin 2019 verwacht. 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor één van de woningen? Neem contact op met de verhuurder, GoedeStede