Hekwerk busbaan Centrum Buiten

Verwijderen hekwerk busbaan Centrum Buiten en Regenboogbuurt/Indischebuurt

De gemeente Almere heeft in 2012 een mobiliteitsplan opgesteld. Hierin is onder andere opgenomen dat we de busbaanhekken verwijderen op locaties waar ze niet noodzakelijk zijn voor de veiligheid. Zonder de hekken is het groenonderhoud eenvoudiger en ziet de omgeving er fraaier uit. We verwijderen de busbaanhekken langs een groot deel van de busbanen in Almere. Op veel plekken is dit al gebeurd. Binnenkort halen we bij u in de buurt wat hekken weg langs de busbaan.

Wat gaan we doen?

We gaan de hekwerken weghalen langs de busbaan ter hoogte van Centrum Buiten en ter hoogte van de Regenboogbuurt/Indischebuurt. Bij de busbaan langs de Regenboogbuurt/Indischebuurt plaatsen we voor de veiligheid een haag terug (zie bijgevoegde kaartjes).

Planning

We starten met het verwijderen van de hekken bij Centrum Buiten op maandag 20 april. De werkzaamheden duren twee weken.

Veiligheid

Voordat we hekken weghalen, controleren we altijd of de verkeersveiligheid niet in het geding komt. Bijvoorbeeld als er aan de overzijde van de busbaan een winkel of een school is. Vaak is afscherming aan één zijde van de busbaan dan voldoende om ongewenst oversteekgedrag te voorkomen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u die stellen via het contactformulier op almere.nl/contactformulier of u kunt bellen naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30-17.00 uur). Als u het onderwerp of kenmerk van de brief erbij vermeldt, kunnen we u beter helpen.