Werkzaamheden aanleg rotonde Buitenring (N702)

Op maandag 28 september 2020 begint de provincie Flevoland met de eerste fase van de werkzaamheden op de Buitenring (N702) bij het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. Met de aanleg van een rotonde wordt de toegankelijkheid van het Natuurbelevingscentrum sterk verbeterd. De weg blijft in deze fase open. Het verkeer moet wel rekening houden met hinder, omdat het verkeer van 2 rijstroken naar 1 rijstrook wordt geleid. De werkzaamheden duren tot en met zondag 11 oktober. De tweede fase is van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 30 oktober is de Buitenring afgesloten voor alle verkeer.

Fase 1: verkeershinder

Van maandag 28 september tot en met zondag 11 oktober werkt de provincie aan de zuidkant van de rotonde. De Buitenring blijft open voor verkeer. Waar de werkzaamheden zijn wordt het verkeer in beide richtingen van 2 rijstroken naar 1 rijstrook geleid. Het Natuurbelevingscentrum is bereikbaar voor het autoverkeer.

Fase 2: afsluiting

Vanaf maandag 12 oktober zijn de werkzaamheden aan de noordzijde van de rotonde en de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum. Deze fase duurt tot en met vrijdag 30 oktober 2020. De Buitenring is in deze fase afgesloten voor alle verkeer tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. Beide rotondes blijven wel open voor verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar. Voor andere bestemmingen gelden omleidingsroutes. Het Natuurbelevingscentrum is in deze periode niet bereikbaar voor autoverkeer.

Bereikbaarheid Natuurbelevingscentrum

De bereikbaarheid van het Natuurbelevingscentrum van Staatsbosbeheer is nu niet optimaal. In samenwerking met de gemeente Almere is daarom gekozen voor de aanleg van een rotonde. De huidige T-aansluiting wordt omgebouwd naar een rotonde met twee rijstroken. Ook wordt de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum opnieuw aangelegd.

Kijk voor meer informatie over fase 2 en de omleidingsroutes op www.flevoland.nl/werkzaamheden/n702-buitenring