Werk aan de Grote vaartweg

Het asfalt van de Grote Vaartweg moet vervangen worden. Het is aan groot onderhoud toe. De asfaltdeklaag vertoont zware slijtage (scheur- en spoorvorming variërend van matig tot ernstig) als gevolg van ouderdom en het steeds intensiever wordende wegverkeer. Door de hoge bermen blijft er regenwater op het wegdek staan. Dit heeft een negatieve invloed op de levensduur van het asfalt en de sterkte van de fundering. Ook de weersomstandigheden (langdurige droogte, hitte en vorst) hebben gezorgd voor (versnelde) verslechtering van het wegdek. 

Wanneer zijn de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Grote Vaartweg zijn van maandag 14 september tot half oktober.

Wat gaan we doen?

We vervangen de tussenlaag en de deklaag van het asfalt en waar nodig repareren we scheuren. Ook verlagen we de bermen, zodat er geen water meer op het asfalt blijft liggen. Verder herstellen we de verzakking en scheuren in het asfalt van de opstelvakken bij de verkeerslichten Bolderweg en Buitenring. 

Fasen

De werkzaamheden bestaat uit twee fasen. Overdag worden met een enkelbaans afzetting de kolken en banden op hoogte gesteld. Gedurende nachtelijke halve rijbaan afzettingen wordt het asfalt opgebroken en de fundering frezen we door om daarna het nieuwe asfalt goed te laten hechten. Gedurende de nachtelijke werkzaamheden asfalteren we de deklaag, brengen we de belijning aan en worden de lussen voor de verkeerslichten in het asfalt geslepen.

Fase 1 - van maandag 14 september tot en met vrijdag 2 oktober

Vanaf de rotonde bij de Pontonweg tot aan de rotonde van de Oostvaardersdijk is afgesloten tijdens de eerste fase. Het verkeer wordt omgeleid met de bekende gele borden.

Fase 2 - van maandag 5 oktober tot half oktober

Tijdens deze fase is de Grote Vaartweg afgesloten vanaf de rotonde Hefbrugweg tot aan de verkeerslichten van de Buitenring. Ook hier wordt het verkeer omgeleid via de bekende gele borden. 

Jouw bedrijf

Jouw bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein De Vaart en is bereikbaar via de Grote Vaartweg. Wij willen graag dat tijdens de werkzaamheden aan de Grote Vaartweg jouw bedrijfsvoering zo aangenaam mogelijk blijft. Wij hopen dat de omleidingen zo min mogelijk hinder opleveren voor jouw bedrijfsvoering. De bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. 

Vragenlijst voor bedrijven

Vragen met een * zijn verplicht.

Vragenlijst Grote Vaartweg

Grote Vaartweg voor ondernemers

vragenlijst