Skip to content

Werkzaamheden Polderdreef

Spreekuur tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is er van juli tot september wekelijks op woensdag van 13.00 tot 14.00  uur een inloopspreekuur in de keet bij de werkzaamheden. De keet is gevestigd op de kruising Polderdreef-Bouwmeesterweg. Van september tot en met oktober is de keet gevestigd bij de kruising van het Oostvaarders College.

Contact

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen via www.almere.nl/contactformulier of bel naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30-17.00 uur). 

Werkzaamheden Polderdreef eerder klaar

Afgelopen dinsdag 24 september waren de werkzaamheden aan de Polderdreef klaar; dat is ruim een week eerder dan gepland. De dreef is dus weer open voor al het verkeer.

Werk aan de weg: Polderdreef

rotonde aan Polderdreef

Van juli tot en met november 2019 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Polderdreef tussen de Buitenring en de Torontobrug. De dreef krijgt nieuw asfalt en er is een herinrichting van de rotonde Polderdreef-Spijltbakweg-Bouwmeesterweg. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. 

Waarom opnieuw asfalteren?

In 2017 is het zuidelijke deel van de Polderdreef opnieuw geasfalteerd. In 2019 is het noordelijke deel van de Polderdreef toe aan groot onderhoud vanwege scheuren en verzakkingen in het asfalt. Vanaf het kruispunt met de Buitenring tot aan de Torontobrug wordt het asfalt vernieuwd. De rotonde Polderdreef-Splijtbakweg-Bouwmeesterweg functioneert niet goed. Deze rotonde wordt omgebouwd tot een rotonde met gescheiden rijbanen zodat het verkeer beter doorstroomt. 

Wat gaat er gebeuren? 

De Polderdreef wordt opnieuw geasfalteerd. De rotonde Polderdreef-Spijltbakweg-Bouwmeesterweg krijgt een verhoogde rijbaanscheiding. Tijdens de werkzaamheden zijn één of meerdere weghelften afgesloten. 

Vanaf half juli beginnen als eerste de werkzaamheden aan het kruispunt Buitenring tot aan de rotonde Molenweg - E.F. van den Banweg. Deze fase valt in de schoolvakantie; dat is gunstig voor de bereikbaarheid van bedrijventerrein Poldervlak. 

Bedrijf op Poldervlak

De bedrijven of instellingen gevestigd op bedrijventerrein Poldervlak zijn tijdens het ombouwen van de rotonde Spijltbakweg bereikbaar via de Bolderweg en de busbaan en er komt een tijdelijke uitrit.