Hoofdstedenbuurt

De Hoofdstedenbuurt is de woonwijk in het centrum van Almere Buiten. Het is met ongeveer duizend inwoners een kleine buurt, met veel variëteit in bewoners. De buurt bestaat uit veel jonge gezinnen, daarnaast wonen er in Buitenhaeghe veel ouderen. En ook wat betreft culturen is de buurt heel gevarieerd.

De bewoners van de Hoofdstedenbuurt hebben aangegeven dat ze graag willen dat de buurt netter en veiliger wordt, en dat buren elkaar kennen. Verschillende instanties werken hier de komende jaren aan. Uiteraard hebben ook de buurtbewoners zelf hier een belangrijke bijdrage aan.

De gemeente Almere is bezig met groot onderhoud in de Hoofdstedenbuurt. We knappen het groen en de bestrating op en herstellen waar nodig de verlichting. Daarnaast kijken we naar de bestaande speelplekken.

 

Nieuwsbrief Hoofdstedenbuurt en Centrum Buiten

In september 2015 hebben de bewoners van Hoofdstedenbuurt en Centrum Buiten een nieuwsbrief thuis ontvangen. In deze eenmalige nieuwsbrief staat actuele informatie over activiteiten, maar ook informatie die voor langere tijd praktisch is zoals over het wijkbudget.

Nieuwsbrief Hoofdstedenbuurt en Centrum Buiten, september 2015 (pdf 2,91 MB)