Direct naar paginainhoud

Regenboogbuurt

Regenboogbuurt

De Regenboogbuurt is een bijzondere buurt, gekenmerkt door kleur. Kleuren sieren de huizen en vormen zo een belangrijk onderdeel van de woningen en openbare ruimte. Bewoners en gemeente hechten waarde aan dit straatbeeld. Naast de zichtbare kleuren van de huizen hebben ook de straten bijzondere namen, zoals de Vermiljoenstraat, Violetstraat, Topaaspad, Opaalhof en Siennastraat.

Vanaf de A6 zijn drie beroemde Rode Donders van de Regenboogbuurt  te zien. Als inspiratiebron voor De Rode Donders zijn graansilo's gebruikt, omdat deze vroeger de polder typeerden. De Rode Donders zijn een knipoog naar deze tijd.

Uitkomst enquête kleurbehoud

Bent u op zoek naar een lopend project in uw wijk? Kijk dan op de pagina 'Lopende projecten in Almere Buiten'.

Regenboogbuurt Kleurendatabase

De Regenboogbuurt Kleurendatabase is bedoeld om u inzicht te geven in de toegepaste kleuren in de Regenboogbuurt. Op bovenstaande kaart kunt u elke woning uit de Regenboogbuurt selecteren, waarna in een apart venster de kleurinformatie te vinden is.

Heeft u vragen over de Regenboogbuurt Kleurendatabase of de Welstandsnota in relatie tot de Regenboogbuurt? 

Dan ontvangen wij die graag. U kunt gebruik maken van onderstaand formulier.

NB: Afhankelijk van uw internetverbinding kan het enige tijd duren voordat de database geheel geladen is.

Regenboogbuurt Kleurendatabase en Welstand

Uw vragen of opmerkingen

 

Disclaimer
De gemeente Almere doet er alles aan om fouten in de Regenboogbuurt Kleurendatabase te voorkomen. Desondanks kunnen aan de gegevens uit de Regenboogbuurt Kleurendatabase geen rechten worden ontleend. Kaartversie 0.1 januari 2017.