Skip to content

Regenboogbuurt

Regenboogbuurt

De Regenboogbuurt is een bijzondere buurt, gekenmerkt door kleur. Kleuren sieren de huizen en vormen zo een belangrijk onderdeel van de woningen en openbare ruimte. Bewoners en gemeente hechten waarde aan dit straatbeeld. Naast de zichtbare kleuren van de huizen hebben ook de straten bijzondere namen, zoals de Vermiljoenstraat, Violetstraat, Topaaspad, Opaalhof en Siennastraat.

Vanaf de A6 zijn drie beroemde Rode Donders van de Regenboogbuurt  te zien. Als inspiratiebron voor De Rode Donders zijn graansilo's gebruikt, omdat deze vroeger de polder typeerden. De Rode Donders zijn een knipoog naar deze tijd.

Uitkomst enquête kleurbehoud

Regenboogbuurt Kleurendatabase

De Regenboogbuurt Kleurendatabase is bedoeld om u inzicht te geven in de toegepaste kleuren in de Regenboogbuurt. Op bovenstaande kaart kunt u elke woning uit de Regenboogbuurt selecteren, waarna in een apart venster de kleurinformatie te vinden is.

Heeft u aanvullende informatie voor of vragen over de Regenboogbuurt Kleurendatabase?

Dan ontvangen wij deze graag! U kunt uw informatie of vragen via onderstaand formulier naar de gemeente sturen. Ook als u foutieve informatie in de Kleurendatabase vindt kunt u ons mailen. 

NB: Afhankelijk van uw internetverbinding kan het enige tijd duren voordat het bestand geheel geladen is.

Kleurendatabase Regenboogbuurt

Uw vragen of opmerkingen
Zie hiervoor rechtsboven op de pagina de Brochure Regenboogbuurt (pdf)

 

Disclaimer
De gemeente Almere doet er alles aan om fouten in de Regenboogbuurt Kleurendatabase te voorkomen. Desondanks kunnen aan de gegevens uit de Regenboogbuurt Kleurendatabase geen rechten worden ontleend. Kaartversie 0.1 januari 2017.